Végre egy szakácskönyvből vett recept.
HOZZÁVALÓK:
1 egész, sütnivaló csirke
1 alma
1/2 dl olaj
só, bors, majoranna
ELKÉSZÍTÉS:
1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (elektromos sütő)
2. A megtisztított csirkét jól kimossuk, szárazra töröljük. Kívül-belül fűszerezzük, belülre jó sok majorannát teszünk. Egy egész almát dugunk a hasüregébe és a tepsiben a hasára fektetjük.
3. Az olajat egy lábosban felforrósítjuk, majd lassan a csirkére öntjük, úgy, hogy lehetőleg mindenütt érje. Ha elég forró az olaj, összehúzza a csirke bőrét és a finom, szaftos részeket bezárjuk a bőrbe, így nem szárad ki a sütéstől.
4. Sütőbe toljuk és félidőben megfordítva, letakarás nélkül készre sütjük (sütés ideje: kg/óra)
5. Ha elkészült, kicsit pihentetjük, majd feldaraboljuk.