Anyuékkal megbeszéltem, hogy átjönnek vacsorára. Anyu könnyű vacsit kért. Keresgéltem a nosalty.hu-n, végül nem onnan, hanem sajját ötlettől vezérelve alkottam meg az esti fogást.
A folyamatot képekkel is illusztrálom.
Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemell filé
- fokhagymás gyors pác (de házilag is összedobható hozzá pác)
- 1/4 kg spenót
- 1/2 kg gomba feje
- 1 csomag juhtúró (10 dkg?)
- 1 kis doboz tejföl
- só, bors, fokhagyma
Elkészítés:
A csirkemelleket megmosom, megtörölgetem és medalionokra vágom. A használati útmutatónak megfelelően bepácolom, eleve a sütőtálban. Az elkészítési javaslat 1/2 óra pácolást ír elő, addig pont elő lehet készíteni az ételt. Tehát: a húsokat egy sorban a sütőtálba terítem.
A gombákat tönkjeitől megfosztom, megmosom, megszárítom.
A spenótot (ha fagyott), kiolvasztom, ha friss, feltépkedem, ez esetben vajon picit előpárolom, majd diónyi halmokban a húsra rakosgatom. Fokhagymát nyomok rá (3 gerezd).
A gombafejeket lyukkal felfelé rápakolom, sózom, borsozom, olajjal meglocsolom.
A juhtúrót kis tejföllel fellazítjuk, összekeverjük és a gombafejekbe adagoljuk.
Tejföllel betakarjuk és sütőbe tesszük (légkeveréses sütőben fél óra elegendő.
Jó étvágyat hozzá!