Sváb-pecsenye Tamástól

 2013.07.19. 21:31

Hozzávalók (4 személyre):

  • 50 dkg sertéshús (nálam ez csirkemellet és filézett csirke csombot jelent)
  • liszt,
  • kevés olaj
  • 5 dl húsleves
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv paradicsompüré.

 

A fokhagymát kipréseljük, és beletesszük a húslevesbe. A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, megsózzuk, és lisztbe forgatjuk. Forró olajban a szeletek mindkét oldalát megkapatjuk, aztán az összes húst visszatesszük a lábasba, felöntjük a fokhagymás húslevessel, beletesszük a paradicsompürét is, és addig pároljuk, amíg puha nem lesz, és a szósz is besűrűsödik egy kicsit.

Hasábokra vágott sült burgonyával tálaljuk.

süti beállítások módosítása