No, ennek az ételnek az alapját egy nosalty-s recept alkotja, melyből kihagytam, amit nem szeretünk és az épp aktuális hűtőkészlettől függően kiegészítettem, illetve kiegészítem minden egyes készítéskor.
Hozzávalók:
1 db bagett
25 dkg tehéntúró
piros, sárga és zöld kalifornia paprika (opcionális, mi nem teszünk bele)
metélőhagyma (lehet szárított is, úgyis áll a hűtőben, közben bepuhul)
1 fej vöröshagyma vagy 2-3 gerezd fokhagyma, én a másodikra szavazok!
tejföl
10 dkg apróra vágott párizsi
1 nagyobb vagy 2 kisebb csemegeuborka
só
bors ízlés szerint
A bagettet hosszában kettévágom, belsejét kikaparom, én felébe szoktam vágni, mert úgy befér a hűtőbe, míg áll.
Közben a túrót, ha szükséges, villával áttöröm, az apróra vágott párizsit, a szétnyomott fokhagymát vagy felaprózott vöröshagymát, a fűszereket és az egyéb hozzávalókat összekeverem, végül annyi tejföllel lazítom, hogy könnyebb legyen, de ne folyós.
A kikapart bagett belsejébe töltöm púposan, mert a teteje is üreges, majd folpackkal szorosan összetekerem és fogyasztásig (pár órát muszáj) a hűtőben pihentetem. Szeletelve tálalom. A gyerekeim imádják uzsira vinni a suliba.