Kíváncsi leszek, nem egy bonyolult recept, de én kreáltam abból, ami itthon volt és Panka receptjéből. Most sül, nagyon jó illata van!
Hozzávalók:
- 1 pár csirkemell vagy kb. 1/2 kg pulykamell (egyébként más husiból is el tudom képzelni).
- 1 nagy doboz tejföl
- 10 dkg reszelt trappista/füstölt sajt egyedi igény szerint
- 2-3 szál újhagyma
- fél csomag Sága selyem sonka
- só,bors
- vaj a kikenéshez
El tudom képzelni gombával, lilahagymával, medvehagymával, karfiollal, brokkolival vagy akár spenóttal (fokhagymával) rakva is. Legalább öt féle ételváltozatot tudnék még kihozni belőle.
A jénait kivajazom, a húst szeletre vágom és besózom. A tejfölt összekeverem a reszelt sajttal és elkezdem a rétegezést:
- sonka
- sajtos tejföl
- hús
- sajtos tejföl
- hagyma
- sonka
- sajtos tejföl
Lényeg, hogy minden réteg közé és a tetejére is sajtos tejföl kerüljön.
Lefedem és 200 fokra előmelegített sütőben sütöm, nálam bevált az a módszer, hogy kilónként egy óra a sütési idő. A vége előtt 15-20 perccel leveszem a fedőt, hogy megpiruljon.