Kíváncsi leszek, nem egy bonyolult recept, de én kreáltam abból, ami itthon volt és Panka receptjéből. Most sül, nagyon jó illata van!

Hozzávalók:

  • 1 pár csirkemell vagy kb. 1/2 kg pulykamell (egyébként más husiból is el tudom képzelni).
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 10 dkg reszelt trappista/füstölt sajt egyedi igény szerint
  • 2-3 szál újhagyma
  • fél csomag Sága selyem sonka
  • só,bors
  • vaj a kikenéshez

El tudom képzelni gombával, lilahagymával, medvehagymával, karfiollal, brokkolival vagy akár spenóttal (fokhagymával) rakva is. Legalább öt féle ételváltozatot tudnék még kihozni belőle.

A jénait kivajazom, a húst szeletre vágom és besózom. A tejfölt összekeverem a reszelt sajttal és elkezdem a rétegezést:

  • sonka
  • sajtos tejföl
  • hús
  • sajtos tejföl
  • hagyma
  • sonka
  • sajtos tejföl

Lényeg, hogy minden réteg közé és a tetejére is sajtos tejföl kerüljön.

Lefedem és 200 fokra előmelegített sütőben sütöm, nálam bevált az a módszer, hogy kilónként egy óra a sütési idő. A vége előtt 15-20 perccel leveszem a fedőt, hogy megpiruljon.

süti beállítások módosítása