Paprikás krumpli

 2012.02.24. 21:28

Na, ez egy család kedvence recept, kezdők is bátran álljanak neki! Nálunk több változatban él a könnyűtől a nehézig:)

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 kg krumpli
  • 1 csomag virsli (5-6 szál)
  • 2-3 fej hagyma
  • olaj
  • pirospaprika
  • 1 konzerv paradicsompüré
  • só, bors, majoranna
  • 2-3 gerezd fokhagyma

Opcionális:

  • füstölt szalonna
  • csipetke

 

 

A hagymát apróra vágom és olajon megpárolom. (Opció: a hagymát apróra vágott, zsírjára sütött füstölt szalonnán is párolhatom. Ha megpárolódott, félrehúzom a tűzről, piospaprikával megszórom és egyk is vízzel azonnal felöntöm, hogy ne keseredjen meg. Paradicsompürét teszek bele, a fokhagymát belezúzom, só, bors, majoranna és mehet bele a megpucolt, kockára vágott krumplit ráteszem és összeforgatom. Felöntöm vízzel és addig főzöm, míg a krumpli megpuhul. A végén belekarikázom a virslit. Ezzel már nem kell tovább főzni, a virsli az elkészült krumpliban is megfő.

Ajánlás:

Ha csipetkével főzöm, akkor a félpuha krumplira szórok 2 marék bolti csipetkét, vagy 1 tojás sárgájából és annyi lisztből gyúrtat, amennyit felvesz beleszaggatok és lefedve készre főzöm.

süti beállítások módosítása