Kolléganőmtől hallottam, hogy étteremben úgy készítik a limonádé alapot, hogy 1 kg kristálycukorhoz 1 l vizet öntenek, felforralják, kihűtik és ebből készítik a limonádét. A lényege, hogy a hideg vízben, amiben órákig kevergetjük a cukrot, sosem olvad el, így pedig csak a cukorszirupot kell citromlével és vízzel felönteni. Na, ez nekem még így is munkás, úgyhogy továbbfejlesztettem és nevet is adtam neki.
Tessék:
Limonádészörp
(a kép illusztráció)
Hozzávalók több üveg limonádészörp készítéséhez:
- 1/2 kg kristálycukor
- 1/2 l víz
- 1/2 l citromlé (40%-os)
Elkészítés:
A fél kg kristálycukrot felfőzöm a vízzel és kihűtöm. Belekeverem a citromlevet, másfél literes üvegbe töltöm és hűtőben tárolom.
Kb. olyan 1:6 arányban finom.