Tárkonyos krumplileves

 2012.02.24. 18:49

Na, ez nagy családi kedvenc! Húsmentes, tartalmas, több napi vacsi!

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg burgonya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 kisebb sárgarépa
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • frissen őrölt bors
  • tárkony
  • 1 pohár tejföl
  • 1 ek liszt
  • tárkonyecet (házi)

 

  1. A felaprított vöröshagymát olajon megpárolom
  2. Mehet rá a meghámozott, apróra vágott krumpli, sárgarépa, kinyomott fokhagyma.
  3. Felöntöm vízzel, só, bors, tárkony (ha szárított. Ha friss, akkor elég a vége előtt.
  4. Mikor a zöldségek puhák,liszttel, tejföllel behabarjuk a levest.
  5. Tárkonyecettel savanyítom.

Házi tárkonyecet:

Egy szép üvegbe nyáron tárkony szárakat tuszkolok és felöntöm ecettel. Pár hét alatt igen kellemes aromája lesz, és látványnak sem utolsó. Ahogy fogy az ecet, utána lehet pótolni.

 

 

süti beállítások módosítása