Na, ez nagy családi kedvenc! Húsmentes, tartalmas, több napi vacsi!
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg burgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 kisebb sárgarépa
- 1-2 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- frissen őrölt bors
- tárkony
- 1 pohár tejföl
- 1 ek liszt
- tárkonyecet (házi)
- A felaprított vöröshagymát olajon megpárolom
- Mehet rá a meghámozott, apróra vágott krumpli, sárgarépa, kinyomott fokhagyma.
- Felöntöm vízzel, só, bors, tárkony (ha szárított. Ha friss, akkor elég a vége előtt.
- Mikor a zöldségek puhák,liszttel, tejföllel behabarjuk a levest.
- Tárkonyecettel savanyítom.
Házi tárkonyecet:
Egy szép üvegbe nyáron tárkony szárakat tuszkolok és felöntöm ecettel. Pár hét alatt igen kellemes aromája lesz, és látványnak sem utolsó. Ahogy fogy az ecet, utána lehet pótolni.