Hát, először is, az adagolásról:
Sok mindent nem mérek ki, így nem biztos, hogy fogok tudni pontos mennyiségeket írni, amúgy pedig nálunk lassan hivatalos mértékegységekké lépnek elő az "1 lötty", valamint a "lőőőőtty" szavak. Azért ennél próbálok majd egyértelműbben fogalmazni.
A másik, amit mindenképp meg kell említenem, hogy nem minden fotó saját. Amiről tudok értékelhető képet készíteni, azt felteszem, de ha nem elég "fotogén" az étel vagy a fény nem úgycsillan, ahogy szeretném, inkább keresek valamit a neten, csak, hogy élvezetesebb legyen az oldalt nézegetni:)
Kezdjük ezzel az egyszerű recepttel, aminek neve onnan ered, hogy húsvétkor ezt a slátát szoktuk kirakni a húsvéti nyuszinak, hogy - megfáradva az ajándékcipelésben, lépcsőzésben - legyen mit ropogtatnia. A maradékot utána mi pusztítjuk nagy élvezettel.
NYUSZI SALÁTA vagy AMERIKAI KÁPOSZTASALÁTA általam módosítva
HOZZÁVALÓK:
1 db fej káposzta
- 3 db sárgarépa
- 3 db fej vöröshagyma
- 1 adag majonéz
- 1 db tejföl
- 2 teáskanál mustár
- őrölt bors
- só
- 2 tk cukor vagy folyékony édesítőszer
- 1 lötty citromlé
Az egyszerűség kedvéért minden zöldséget megfelelő méretre darabolás után a konhai aprítóba teszek és viszonylag darabosra aprítom, egy nagy tálba teszem és besózom. A majonézt, tejfölt, és a többi hozzávalót salátaöntetté keverem. A zöldségekből kinyomkodom a levet, majd, ha ez megvan, nyakon öntöm a salátaöntettel. Pár órára hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.
AJÁNLÓ:
Sültek mellé, virslivel, pirítóssal isteni!