Na, ez a cukkini felhasználásának egy olyan módja, ahogy a gyerekek is szívesen megeszik. Én imádom, ők viszont kerülnék, de nyáron ipari mennyiségben kapjuk ezt a zöldséget, így muszáj volt olyan recepteket találnom, ahogy szívesen eszik.
Tehát cukkinis tejfölös tészta
Eredetileg tejszínes, de a tejszíntől nekem sokszor nehéz lesz az étel, ez a tésztaféle viszont istenien selymes tejföllel is.
- 1 cukkini
- 1 doboz tejföl
- 3 ek (olíva)olaj
- 20 dkg bacon
- 1 csomag spagetti
- 20 dkg gomba (el is maradhat)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 marék reszelt parmezán sajt
- 1 tojás sárgája
- só, frissen őrölt bors
- Feltesszük a vizet a tésztához, pici sóval.
- Serpenyőben megpirítjuk az olívaolajon a kockára vágott bacont.
- Amig párolódik lereszeljük a cukkinit.
- Majd a gombát is szeletre vágjuk.
- Amikor a bacon kész, hozzátesszük a cukkinit, picit együtt pároljuk és a fokhagymát rányomjuk. Só, bors, majd jöhet a gomba is.
- Amíg ezek így együtt puhulnak, elkészítjük a szószt. Egy kis tálba beleöntjük a tejfölt, beletesszük a tojás sárgáját, összekeverjük és végül a parmezán sajtot is hozzáadjuk. Sóval és jó sok őrölt borssal fűszerezzük (ízlés szerint).
- Amikor a baconos-gombás cukkini alap kész, addigra a tészta is megfőtt, akkor a tésztát leszűrjük és hozzátesszük a raguhoz.
- Jól összekeverjük, majd mikor már a tészta átvette a ragu melegét, a tejszínes szószt is ráöntjük. Nem szabad főzni, éppen hogy össze kell keverni, mert így lesz finom, majd a tejföl is felveszi a meleget.
Forrás:
http://www.nosalty.hu/recept/tejszines-cukkinis-teszta