Na, ez a másik cukkinis étel, ami jól fogy itthon. A lányom és én melegen, reszelt sajttal esszük, a fiam pedig hidegen, jégkockával. Érdemes kipróbálni nyáron, rendkívül hűsítő, különleges leves a mindmegette.hu oldalról.
Hozzávalók:
- 3 gerezd fokhagyma
- fél fej hagyma
- 3 kis cukkini
- 2 dl tejföl
- só
- bors
- szerecsendió
- (olíva)olaj
Elkészítés:
A cukkinik egyik felet meghámozom, a másikat csak alaposan megmosom. (Ha mindkettőt meghámozod, ízetlen lesz, ha egyiket sem, akkor túl erős lesz az íze!) Apróra kockázom, és a megdinsztelt hagymán, fokhagymán egészen puhára párolom. Sóval, borssal, fűszerezem. Ha megfőtt, turmixgépben vagy botmixerrel pürésítem, majd felöntöm 1 liter vízzel, felforralom. A tejföllel besűrítem, majd ha felforrt, a tetejére egy kevés szerecsendiót szórok.
Ajánlás:
Forrón reszelt sajtra merve, vagy jégbe hűtve jégkockával, vagy levesgyönggyel is finom!